Pääsenkö minäkin?


Partiotoiminta on avointa kaikille

Partio on levittäytynyt ympäri maailmaa. Kuva: Antti Jalo
Partio on levittäytynyt ympäri maailmaa. Kuva: Antti Jalo

Partio on harrastus, joka on avoin kaikille. Partio pyrkii kasvattamaan yksilöitä suvaitsevaisemmiksi ja sallivammiksi. Harrastuksen voi aloittaa kuka vain ikään, uskontoon, fyysiseen toimintakykyyn, kansallisuuteen, seksuaalisuuteen tai kieleen katsomatta.

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Vaikka monet ovat ripustaneet huivin kaulaansa heti koulun aloitettuaan, myös vanhempana voi aloittaa harrastuksen. Partio taipuu moneksi – johtajaikäinen, eli yli 15-vuotias, voi johtaa ryhmää, osallistua retkille auttavana kätenä, laittaa ruokaa pienille retkeilijöille, järjestää johtajiston koskenlaskutapahtuman tai askarrella käsiohjelmat joulujuhlaan. Partiota voi harrastaa juuri sellaisena kuin itse haluaa, niin usein kuin itselle sopii.

Aikuinen partiossa

Partio on johtajille vapaaehtoistoimintaa. Apua toiminnan vetämiseen ja kehittämiseen kaivataan jatkuvasti. Partioon voi osallistua niin monella tavalla kuin on osallistujiakin. Aikuinen voi auttaa kämpän puutalkoissa, laittamalla ruokaa retkillä, johtamalla ryhmää tai toimimalla yhdistyksen toiminnantarkastajana.

Myös aikuiset voivat liittyä partioon täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen täällä.

Uskalla hypätä mukaan toimintaan! Kuva: Mikko Jalo
Uskalla hypätä mukaan toimintaan! Kuva: Mikko Jalo