Pääsenkö minäkin?


Partiotoiminta on avointa kaikille

Partio on levittäytynyt ympäri maailmaa. Kuva: Antti Jalo
Partio on levittäytynyt ympäri maailmaa. Kuva: Antti Jalo

Partio on harrastus, joka on avoin kaikille. Partio taipuu moneksi ja tässä harrastuksessa pääseekin tekemään melkein mitä vain! Tärkeintä on tekemällä oppiminen ja luonnossa oleminen. Partio on esimerkiksi uusia kavereita, teltassa nukkumista, ensiapu- ja johtamistaitoja, paahdettuja vaahtokarkkeja nuotiolla – ja vaikka mitä muita ikimuistoisia elämyksiä!

Toimintaan voi tulla kuka tahansa yli 7-vuotias. Vaikka monet ovat ripustaneet partiohuivin kaulaansa heti koulun aloitettuaan, myös vanhempana ja aikuisena voi aloittaa harrastuksen. Partion voi aloittaa kuka vain uskontoon, fyysiseen toimintakykyyn, kansallisuuteen, seksuaalisuuteen tai kieleen katsomatta.

Johtajaikäinen, eli yli 15-vuotias, voi johtaa ryhmää, osallistua retkille auttavana kätenä, laittaa ruokaa pienille retkeilijöille, järjestää johtajiston koskenlaskutapahtuman tai askarrella käsiohjelmat joulujuhlaan. Partiota voi harrastaa juuri sellaisena kuin itse haluaa, niin usein kuin itselle sopii. 

Aikuinen partiossa

Tarvitsemme aikuisia erityisesti mahdollistamaan nuorempien harrastamisen, mutta tarjoamme myös vastapainoa työlle ja muulle arjelle mahtavan harrastuksen parissa. Partio on johtajille vapaaehtoistoimintaa ja apua toiminnan vetämiseen ja kehittämiseen kaivataan jatkuvasti. Partioon voi osallistua niin monella tavalla kuin on osallistujiakin. Aikuinen voi auttaa kämpän puutalkoissa, laittamalla ruokaa retkillä, johtamalla ryhmää tai toimimalla yhdistyksen toiminnantarkastajana.

Lue tarkemmin partion harrastamisesta esimerkiksi ”Lippukunta -> Mitä partio on?”

Haluatko kysyä jotain partiosta tai tulla tutustamaan toimintaan ennen liittymistä? Ota yhteys esimerkiksi Maahisten jäsenvastaavaan tai lippukunnanjohtajaan. Yhteystiedot löydät ”Lippukunta -> Yhteystiedot”

Myös aikuiset voivat liittyä partioon täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen täällä.

Uskalla hypätä mukaan toimintaan! Kuva: Mikko Jalo
Uskalla hypätä mukaan toimintaan! Kuva: Mikko Jalo