Maahisten hallitus 2021

Maahisten hallitus valitaan aina marras-joulukuussa lippukunnan virallisessa syyskokouksessa vuodeksi eteenpäin. Sen tehtävänä on mm. vastata lippukunnan talouden ja omaisuuden hoidosta. Hallituksen kokouksia on noin kerran kuussa.

Vuonna 2021 Maahisten hallitukseen kokoonpanoon kuuluu 8 jäsentä ja sihteeri. Hallituksen puheenjohtajana toimii lippukunnanjohtaja Elina Jalo, varapuheenjohtajana ohjelmajohtaja Frans Nyberg ja johtokolmikon täydentää pestijohtaja Terho Tammi.

Alta löytyy kaikkien vuoden 2021 hallituslaisten lyhyet esittelyt:

Elina Jalo, Lippukunnanjohtaja

Kuvan otti mun kaveri Suski 🙂

Kuka olet? Moi! Oon Elina ja 23-vuotias  ensimmäisen vuoden optometristiopiskelija. Oon ollut partiolainen vuodesta 2006, ryhmänjohtaja vuodesta 2013 sekä nyt päälle vuoden Maahisten lippukunnanjohtaja. Partion lisäksi soitan bändissä ja teen milloin mitäkin!

Mikä on roolisi hallituksessa? Lippukunnanjohtaja on hallituksen puheenjohtaja, eli valmistelen kokousten esityslistat ja kutsun hallituksen koolle sekä olen kokouksissakin puheenjohtajana. Vastaan hallituksessa talous- (kuten avustukset), paperipartio- (kuten toimintakertomus ja -suunnitelma) ja sidosryhmäasioista. Ei kuulosta ehkä kovin jännittävältä, mutta oon kyllä tykännyt tehdä kivassa porukassa näitä lippukunnan kannalta elintärkeitä juttuja! 🙂


Mikä on paras partiomuistosi?
Kivoista partiomuistoista tulee mieleen ainakin reissu Islantiin, hiihtovaellukset Lappiin, lasten kanssa oleskelu sekä yleisesti metsän tuoksuun herääminen retkiaamuna. <3

Entä jokin hauska partiomoka? Partio on siitä kiva harrastus, että vaikka siellä saa paljon vastuuta, siellä saa myös mokailla. Aika monella osa-alueella sitä onkin tullut mokailtua. Olen myös aika laiska ompelemaan merkkejä partiopaitaan, joten kerran laitoin merkit hakaneulalla kiinni. En muista huomasiko kukaan, ne taisivat olla loppujen lopuksi vuoden päivät sillä kiinnityksellä. 😉

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Käytän yleensä aika värikkäistä ja hauskoja sukkia, mutta kotona aina vaaleanpunaisia pörrösukkia. Retkelle en lähtisi ikinä ilman villasukkia!


Frans Nyberg, Ohjelmajohtaja

Kuva on Lofooteilta elokuulta 2018. Kuvaaja: Julius Kuula Ei hätää, alla ei ole ihan tuollainen pudotus!

Kuka olet? Moi! Olen Frans, aka Fränä, oon harrastanu partiota vuodesta 2004 ja viimeiset 9 vuotta toiminut johtajana. Harrastan partion lisäksi koripalloa, sekä seinäkiipeilyä ja boulderointia, niin sisällä kuin ulkonankin.

Mikä on roolisi hallituksessa? Oon ohjelmajohtaja ja lippukunnanjohtajan apulainen. Mun vastuulla on pitää huolta laadukkaan partio-ohjelman edistämisestä ja toteuttamisesta lippukunnan kaikissa ikäkausissa.

Mikä on paras partiomuistosi? Parhaita partiomuistoja on upeat maisemat Islannissa ja Norjan Lofooteilla, ne hetket kun on naurettu kavereiden kanssa niin että vatsalihaksiin sattuu, syvälliset keskustelut leirinuotion äärellä ja kohtaamiset uusien ihmisten kanssa joista on myöhemmin tullut hyviä ystäviä.

Entä jokin hauska partiomoka? Hauskoja partiomokia on varmasti paljonkin, mutta päälimmäisenä tulee mieleen se kun lähdin vaeltamaan Kolille ja unohdin täysin kaikki ruokailuvälineet. Kävin sitten matkan varrella ostamassa Tokmannista ison bambulusikan, joka piti vuolla suuhun sopivaksi. Tuo kyseinen lusikka kulkee edelleen mukanani kun lähden retkille tai vaelluksille.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Mun lemppari sukat on ehdottomasti villasukat! Ne ovat tyylikkäät, lämpimät ja mukavat jalassa. Hyvänä kakkosena tulee merinovillaiset urheilusukat. Jos saisin omistaa vain yhdenlaisia sukkia, olisi ne merinovillaisia urheilusukkia.


Terho Tammi, Pestijohtaja

Kuva Saimaalta melontavaellukselta

Kuka olet? 25v, opiskelen ammattikorkeakoulussa (valmistun toivottavasti kohta). Partion lisäksi ei muita harrastuksia, mutta tällä hetkellä vapaa-ajalla erityisesti kitaransoitto kiinnostaa.

Mikä on roolisi hallituksessa? Olen Maahisissa pestijohtajana nyt toista vuotta. Pestijohtajan hommiin kuuluu erityisesti johtajiston hyvinvoinnista ja kouluttautumisesta huolehtiminen, pestin hoitaminen on koronatilanteesta huolimatta ollut kokonaisuudessaan tähän asti oikein mielenkiintoista ja pestin tarpeellisuuden on myös huomannut konkreettisesti.

Mikä on paras partiomuistosi? Unkarin vaellus syksyllä 2016 oli tähän asti mieleenpainuvin yksittäisistä tapahtumista. Vaikken uudelleen ihan samanlaista tapahtumaa lähtisikään vetämään, oli se yksi ehdottomasti parhaista partiomuistoistani!

Entä jokin hauska partiomoka? Vappuna 2009, omalla vartionjohtaja-kurssillani teimme Maahisten kämpällä munkkeja trangioilla. Tein omasta ekasta munkistani aivan liian ison, niin että se jäi huomattavan raa’aksi. Onneksi kouluttamassa oli pari vanhempaa maahisjohtajaa, joille maistui vähän raaempikin munkki.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Lempisukat on mitkä tahansa mukavat, lämpimät sukat mitkä jalassa on mukava vaeltaa pitkiäkin matkoja ilman, että alkaa jalkoja hiertää.


Lotta Jääskö, Hallituksen jäsen

Kuva USA:n jamboreelta!

Kuka olet? Oon Lotta, 20 vuotta. Pidän tällä hetkellä mun toista välivuotta tehden töitä, mut tarkotus olis päästä syksyllä opiskelemaan bioanalytiikkaa!

Mikä on roolisi hallituksessa? Mä olen hallituksen kämppä & kalustovastaava, vastaan siis toisinsanoen meidän kämpästä ja kalustosta! Oon kärryillä esimerkiski tarvittavista kalustohankinnoista ja  kämpän korjauksista ja parannuksista.

Mikä on paras partiomuistosi? Roihun päätösbileissä oli tosi kiva tunnelma. 🙂 Se oli eka partiotapahtumani, ja teki sellasen vaikutuksen että oon edelleen täällä.

Entä jokin hauska partiomoka? Ekalla retkelläni ikinä kävelin vaelluskenkien nauhat täysin auki, ja kaaduin naamalleni pieneen vesilammikkoon. XDD

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Mun lempi sukkapari tällä hetkellä on ohuet villasukat, eli ne on vaan normisukkien paksuset! Ne mahtuu hyvin kenkien alle, ja lämmittää kivasti 🙂


Lauri Kuula, Hallituksen jäsen

Kuvaaja: Julius Kuula

Kuka olet? Olen Lauri Kuula ja vastaan hallituksessa Muonikseen liittyvistä asioista.

Mikä on roolisi hallituksessa? Helsingin kaupunki on päättänyt myydä Muoniksen ja tehtävänäni on selvittää myyntiin liittyviä asioita sekä kartoittaa mahdollista uutta koloa alueelta tai Muoniksen ostoa.

Mikä on paras partiomuistosi? Partiossa itselle parasta on luonnossa liikkuminen, etenkin vaellukset. Olen muun muassa järjestänyt kaksi Unkariin suuntautunutta vaellusta (2016, 2019).

Entä jokin hauska partiomoka? Ensimmäisellä Unkarin vaelluksella onnistuin myös unohtamaan kartat, joten vieraassa maassa päästiin kulkemaan puhelimien ja pyhän hengen johdattamana.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Paras sukkapari on tietenkin tutun kutomat villasukat, joita koristaa Maahisten logo.


Jenni Malila, Sihteeri

Kuva Kebnekaisen huipulta

Kuka olet? Olen yli 35-vuotias, kolmen lapsen äiti ja sovelluskehittäjä. Muita harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita ovat käsityöt, geokätköily, kävely äänikirjaa kuunnellen ja puutarhan hoito.

Mikä on roolisi hallituksessa? Olen hallituksen sihteeri, koska se sopii ajankäytöllisesti hyvin elämäntilanteeseeni ja pestissä kuulen monipuolisesti mitä lippukunnassa tapahtuu eri alueilla.

Mikä on paras partiomuistosi? Pöyrisjärven erämaassa tunturipaljakalla vaeltaessa olo tuntui ihanan vapautuneelta ja onnelliselta. Ympärillä mukavia ihmisiä, Lapin lintuja, askel kevyt, luontoa ja tyhjää tilaa silmän kantamattomiin. Hetkeä on ollut mukava muistella monet kerrat vaelluksen jälkeenkin.

Entä jokin hauska partiomoka? Ensimmäiselle vaellukselle, Kilpisjärveltä Haltille, lähdettiin kesäkuun alkupuolella. Loppumatkasta lunta oli jo niin paljon, että sukset olisivat olleet paikallaan. Hankikanto piti osittain, mutta ajoittain jalka humpsahti reittä myöten syvään lumeen ja pahimmillaan saapas jäi kuopan pohjalle, kun jalan sai vedettyä takas pinnalle. Itse Haltille kontattiin lumista rinnettä ylös ja laskettiin pyllymäkeä alas.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari?  Villasukat! Ainakin suurimman osan vuodesta villasukat pysyy jalassa päivin öin.


Jesse Nowak, Hallituksen jäsen

Kuka olet? Olen Jesse Nowak, 21-vuotias ja opiskelen metsätieteitä Helsingin yliopistossa. Partiota olen harrastanut 13 vuotta ja tällä hetkellä johdan sudenpentulaumaa.

Mikä on roolisi hallituksessa? Toimin hallituksessa projektivastaavana eli minulle kuuluvat sellaiset tapahtumat, jotka poikkeavat lippukunnan muista tapahtumista erityisesti väliaikaisuutensa ja ainutkertaisuutensa vuoksi. Tuen projektin johtajia ja olen yhdyshenkilö hallituksen ja projektin johdon välillä.

Mikä on paras partiomuistosi? Mukava partiomuisto minulla on vuoden 2020 Saimaan melontavaellukselta, kun näin ensimmäisen kerran elämässäni saimaannorpan.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Lempisukkani ovat multisport sukat, joita käytän päivittäin oleskelusukkina ja urheillessa.Tapio Räsänen, Hallituksen jäsen

Mikä on roolisi hallituksessa? Toimin nyt hallituksessa kolmatta vuotta. Nykyään tehtäväni on jäsentiedot ja varainkeruu. Olen halunnut ja jaksanut toimia hallituksessa sillä se on itselle mieluisaa ja kiinnostavaa.

Mikä on paras partiomuistosi? Muistan kesäleiri Borneolta tarpojien haikin jossa kierrettiin Helsingin keskustaa ja lopulta päädyttiin pieneen saareen yöksi. Se oli myös ensimmäinen yö, jonka valvoin kokonaan.

Entä jokin hauska partiomoka? Olin talviretkellä keittiössä ja yhtenä aamuista puuro paloi pohjaan, sen saattoi maistaa.

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Minulla on vihreät villasukat, jotka ovat nähneet jo kovaakin käyttöä. Ne ovat olleet myös jo monen talven pelastus.


Elina Saarikoski, Hallituksen jäsen

Kuvaaja: Toni Juntunen

Kuka olet? Oon Elina S, täytän tänä vuonna 19 ja partion lisäksi valmennan jalkapalloa, harrastan kaikenlaista liikuntaa ja tykkään myös käsitöistä ja valokuvauksesta. Opiskelen Helsingin yliopistossa filosofiaa.

Mikä on roolisi hallituksessa? Hallituksessa vastuualueeni on viestintä, mihin kuuluvat mm. nettisivut, some, sähköpostilistat ja kuukausiviesti.

Mikä on paras partiomuistosi? Hauskana muistona voisin sanoa vaikka piirileiri Kliffan 24h-ohjelman, jossa minun, Lotan ja Myrskyn vartiossa olleet irlantilaiset partiolaiset päätyivät vahingossa yöohjelman lavalle.

Entä jokin hauska partiomoka? Mokista taas tulee ekana mieleen UKK-vaellus pari vuotta sitten, kun istuin vahingossa vaellusparini Mikon voileivän päällä ainakin 10 minuuttia (Mikko lopulta söi sen).

Bonus: Millainen on sun lempi sukkapari? Rakastan neuloa sukkia, joten lemppari sukkapari olisi varmaan sellainen, jonka voin itse neuloa ja antaa jollekin lahjaksi!